КАМПАНИЯ „СПОДЕЛЯНЕТО = ГРИЖА“ И ТРИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА УЧАСТИЕ

 

КАМПАНИЯ „СПОДЕЛЯНЕТО = ГРИЖА“

Организирана от  Първа българска Организация при Хранителни Нарушения-Асоциация УНИКАЛ към УНИКАЛ Онлайн Институт: https://unikalonlineinstitute.com

Включете се да помогнете на стотици хилядите засегнати и застрашени от хранителни нарушения в България измежду които преобладаващ % деца, младежи и жени!

2

➢        „…..Хранителните нарушения (ХН) са сред най-разпространените психиатрични разстройства сред момичетата в пубертетна и младежка възраст след депресията. Освен това тези сериозно застрашаващи здравето синдроми са и с най-висок % смъртност сред всички психични разстройства.

➢        Според Световната здравна организация през последните няколко години случаите на анорексия и булимия сред младежите на възраст от 12 до 16 години са нараснали два пъти. При това 67% от тях страдат от тежка степен на изтощение и изразено душевно разстройство. 

➢        Данни от национално проучване в България в периода 2010/2011г. съобщават, че 20% от момичетата и 8% от момчетата на възраст между 10-19 години са в риск от развитие на някакъв вид хранително нарушение (Дулева, 2012).

➢        Според прогностични данни на лекари, засегнатите от хранителни нарушения у нас са около 500 000.

➢        Ранното откриване, първоначалната оценка, както и текущото управление играят значителна роля във възстановяването и в предотвратяването на хранително разстройство да преминава в по-тежко или хронично състояние, много често и с летален характер.

(По данни цитирани в дисертацията на д-р Елисавета Павлова по медицинска психология през 2016 г.)

       В България все-още липсват клинична пътека за лекуване на болните от хранителни нарушения, както застрахователни покрития за самото лечение, които затрудняват и забавят процеса на възстановяване на болните, с цената на влошено здраве и качество на живот- във всички аспекти в дългосрочен план.

❖        Кампанията ни „Споделянето е = на Грижа” е мотивирана от идеята за помагане на засегнатите и застрашените от ХН в България в по-лесното намиране и по-бърз достъп до квалифицирани специалисти- обучени или с опит в сферата.

❖        За целта, сме в процес на изграждане на Партньорска мрежа от специалисти в 28 окръжни града на България,  като разбира се, биха могли да се включат за партньори и специалисти от другите по-големи градове.

❖        Мисията ни е да изградим мрежа от „виртуални представителства”, включващи мултидисциплинарни екипи със специалисти от медицинската, психологичната, диетологичната/нутриционна и фитнес/възстановителна сфери, които да подпомагаме с обучения, тренинги, семинари и с други дейности.

❖         За да успеем в мисията ни, обаче се нуждаем от активната подкрепа на голям брой българи от всички краища на страната ни. Ето защо ви каним като активисти в кампанията ни „Споделянето е = на Грижа” и ви окуражаваме  да споделите в социалните  мрежи с вашите близки, приятели, колеги, съученици, клиенти/пациенти, както и със специалисти от по-горе споменатите сфери, тази информация.

1

Предлагаме Ви 3 възможности за участие:

  1. Като активисти на Кампанията ни, споделяйки в социалните мрежи-от този момент до преди началото на Великденските празници по-долната информация:

 

Кампания „Споделянето е = на Грижа” с мото “В социалните мрежи с кауза !”

Организирана от Първа българска oрганизация пo Хранителни нарушения – Асоциация УНИКАЛ към УНИКАЛ Онлайн Институт: https://unikalonlineinstitute.com/

 

Според прогностични данни на лекари, засегнатите от хранителни нарушения у нас са около 500 000. Но в България липсва здравна пътека и застрахователни покрития за лечението им, както и има недостиг на обучени в сферата специалисти, които да им помагат.

Какво можем да направим ние?

Включете се, се като активисти- споделяйки този пост с вашите приятели в социалните ви профили, в различни социални мрежи,  за да помогнете на стотици хилядите засегнати и застрашени от хранителни нарушения в България, измежду които преобладаващ % деца, младежи и жени!

 

Научете повече за Кампанията ни и как можете да участвате като партньори в изграждането на Партньорска Мрежа УНИКАЛ на линка: https://unikalonlineinstitute.com/събития-и-новини/

 

  1. Другата възможност е станете партньори на УНИКАЛ:

2.1. Професионални партньори, участвайки в изграждането на мрежата от т.нар виртуални представителства във всички окръжни градове на България и изграждайки мултидисциплинарни екипа за подкрепа на засегнатите от хранителни нарушения (ХН).

2.2. Афилиирани партньори, участвайки в афилииран маркетинг посредством споделяне на линкове и банери в социалните мрежи и/или на уебсайта си.

Можете да научите повече на линка: ПАРТНЬОРСКА МРЕЖА УНИКАЛ

3

 

3. Последната възможност е да станете курсисти на УНИКАЛ, записвайки се за някое от нашите онлайн обучения и стартирайки проактивно процеса, като “амбасадори за промяна”- преборване с митовете  за хранителните нарушения, специализирайки в сферата и предлагайки на нуждаещите се професионална помощ и превенция на ХН, като свои професионални услуги.

 

Научете повече на линка: Онлайн Академия “Емоции и Хранене”

Повече за нас и дейностите ни, можете да научите на

сайта на УНИКАЛ Онлайн Институт:  https://unikalonlineinstitute.com

Харесайте страницата ни във

Facebook:  https://www.facebook.com/UNIKALOnlineInstitute/

както и на сайта на Първа Българска Организация при Хранителни Нарушения-Асоциация УНИКАЛ – http://bia-unikal.org/

При въпроси, изпратете запитване на: bia.unikal@gmail.com телефон: 0878 205221.

 

Leave a Reply