Онлайн Курс “Здравословно-Интуитивен Контрол в Храненето”

 

Онлайн Курс “Здравословно-Интуитивен Контрол в Храненето”

Стартиране на Обучението Веднага след Регистрация-в Индивидуален Формат

Индивидуалният дистанционен професионално навигиран курс при Нарушен Контрол в Храненето и Трайно Справяне с Емоционално Хранене и с „Йо-Йо“ Ефекта от Диетите : за лично нуждаещите се от усвояване на Подходът Интуитивно Хранене в дистанционен формат/кореспондентска форма за 10 седмици.

Обучението в подхода ИНТУИТИВНО ХРАНЕНЕ представляват практично ръководство за това как :

  • Да се освободите от Хроничните Диети, Обсебващите мисли за храна и Йо-Йо Ефекта
  • Да се освободите от Емоционалното Хранене и Неконтролираното Преяждане
  • Да се помирите с храната и да се наслаждавате на всичко което обичате да хапвате
  • Да нормализирате теглото си и да го поддържате в индивидуалната за вас норма
  • Да си възвърнете естествения баланс и контрол във връзката между тяло-храна-разум

Този начин на хранене известен като интуитивно хранене е научно –доказал ефективността си с над 40 научни изследвания подход, който не ви казва какво и кога да ядете, а ви насърчава да „прогоните“ храненето си по стриктен режим, всяка форма на чийто външно наложен контрол се класифицира като Диета, да изхвърлите завинаги кантарите за тегло и броенето на калории. От вас се иска, да се доверите на себе си и на връзката ви с тялото, за да върнете ествестения си баланс между тяло-хранене-разум и под ръководството на обучения и сертифициран, като Професионален Консултант в Интуитивното Хранене (ИХ), член на Международната Организция за ИЕ Професионалисти: Специалиста- Елисавета Павлова, да направите някои промени в начина ви на мислене и как да се храните не замесвайки емоциите.

Диетите НЕ Работят и Тяхна Алтернатива е 

Подхода ИНТУИТИВНОТО ХРАНЕНЕ

Хрумвало ли ви е, че ако диети даваха резултати то цялата много печеливша дието- индустрия ще се срине. Фактите са че 95% от хората, които губят тегло по време на  диета възвръщат теглото си за срок от 1 до 2 години, като си връщат не само теглото което са загубили, но те най-вероятно ще добавят допълнително тегло също, което е научно доказано вече.

Диетите са актове на лишения, а всеки период на лишаване води до преяждане. Не само това, но диетите поразяват  естествената способност на организма да се само-регулира, като метаболизъм се забавя. Така че, какъв е отговорът на въпроса: „Защо Диета?“ Той е едновременно прост и много сложен. Прост, защото там са само няколко насоки, които да следвате и сложен, защото след цял живот на ограничително хранене, диети от всякакъв вид, както и разбитите надежди тези с проблеми на храненето вече не се доверяват на себе си когато са около храна. Така че, ако вие сте един от тези хора, които казват: “Не смея да запази бисквити в къщата”, или сте изпробвали  всякакви диети- тогава четете нататък.

Повече от 30 научни изследвания доказват невероятните ползи от Интуитивното Хранене (В сравнение с не интуитивно хранещите се) :

Понижени: ИТМ- индекс телесна маса или вашето тегло, Идеализация на „Слабия Идеал за Тялото“, Триглицериди (мазнини),Нарушено хранене/ понижен % патология на хранителни нарушения

Повишени: Самооценка/самоуважение, Доверие в себе си и телата си, Прием на разнообразни храни, Наслада при хранене, Осъзнаване на телесните сигнали, Интеросептивно осъзнаване, HDL –добър холестирол, Благоденствие, Приемане и оценяване на собственото тяло, Проактивно справяне с проблеми, Оптимизъм

Обучител: Елисавета Павлова д-р (в процес), първият сертифициран специалист към Международната организация за ХН Специалисти с над 8 год. опит в Канада и България в сферата на хранителни нарушения и единствена в България-сертифициран професионален консултант в Интуитивно Хранене към Международната организация за професионални ИХ Консултанти.

Място на провеждане:

Дистанционен професионално навигиран курс от специалиста Елисавета Павлова

За живущите във Варна се предлага и в реален формат: лице в лице в Консултативен Център в центъра на града.

Курса се предлага в индивидуален дистанционен форматспоред удобното за вас време и предпочитани ви дни от седмицата.

Кореспондентската форма на курса се предлагага под формата на имейл комуникация: наблюдения, коментари, оценки и препоръки по отношение на попълнените от вас упражнения ежеседмично, които се изпращат от водещата на курса  д-р Елисавета Павлова.

Цена на курса: 250 лв. Като е възможно и разсрочено заплащане за 2 поредни месеца.

За записване в курса, моля изпратите имейл на: bia.unikal@gmail.com !

 

Leave a Reply