III Фаза на възстановяване при Рестриктивни Хранителни Нарушения: мускули- СТИГНАХМЕ!

 

III Фаза на възстановяване при Рестриктивни Хранителни Нарушения: мускули- СТИГНАХМЕ!

Ако предположим, че до този момент целенасочено сте хранили спрямо, минималните указания сте отговаряли на глада без компенсаторният рестрикции, то започвате, да бъдете възнаградени за усилията си.

Остеопенията и остеопорозата започват да си реверсират(завършекът на този процес може да отнеме до 7 години, но началото му е в тази фаза). Тлъстините около талията започват да се разпределят към други части на тялото. Косата, ноктите и кожата започват да имат повече гъвкавост и еластичност.

Също така започвате да се чувствате по-свързани и само наложената изолация намалява. Започвате да се чувствате по-малко емоционално притъпени и започвате да искате неща от живота. За много това се случва около 4-6 месец, но за много други се заформя около 8-12 месец.

За съжаление това често е моментът, в който почти напълно възстановилата се пациентка прави серия от грешки (често дължащи се на погрешни съвети дори от страна на собствения й медицински и професионален екип). Тя предполага, че вече щом може да поддържа теглото си значи е възстановена.

 

Вместо това в рамките на година тя отново се връща в клопката на болестта. Защо?

Източник: http://www.youreatopia.com/blog/2012/11/23/phases-of-recovery-from-a-restrictive-eating-disorder.html  Превод: Ина Райкова

 

 

 

Leave a Reply