6. Имаме дъщеря, включена в програма за лечение! Нашите проблеми вече са минало.

Тя ще се оправи.Уау. Толкова добре се чувстваме и нямаме за какво да се притесняваме. Тя ще излезе от там излекувана и животът ни ще бъде отново нормален.

Жалко, че някои хора си мислят, че след като достигнат определени килограми всичко е наред и няма нужда от повече лечение.

Сега нека помислим за минута: Лицето с хранително нарушение е принудено да се храни всеки ден с определена храна като вид и количество в продължение на седмици. Получава се така, че те в резултата на това наддават на килограми, след което излизат от болничното заведение с повече килограми отколкото преди това и отново са изправени пред същите социални проблеми, но още по потиснати от увеличаването на теглото. Хората с хранителни нарушения се опитват да се справят със ситуациите в живота, които пораждат стрес, чрез различните си хранителни поведения. И поради тази причини не е очудващ факта, че не малка част от тези хора рецидивират във времето.

В резултата на нормализиране на телесното тегло, отделни части от тялото, като бедра, корем, дупе и други, възвръщат първоначалната си форма, което може да породи изключителна тревожност у някои пациенти, като те отново се опитват да върнат предишните си форми чрез неправилно хранително поведение.

Leave a Reply