Безплатен Едно Минутен Тест

Безплатен 1-минутен тест:

SCOFF Въпросник За Ранен Скрининг На Хранителни Нарушения

Скрининг въпросникът е много полезен инструмент за преценка на начална или изразена форма на хранителни разстройства.

Скринингът е валидиран през 2016 г. за българската култура от д-р Елисавета Павлова, която е консултативен психолог, създател на обучения и координиращ обучител в сферата на хранителни нарушения към УНИКАЛ Онлайн Институт: https://unikalonlineinstitute.com/

Внимателно прочетете твърденията.

След това запишете ДА или НЕ срещу всяко твърдение според това как то отговаря за вас:

1.Опитвате ли се да повръщате, ако се чувствате неприятно заситени?

2. Безпокои Ви мисълта, че не можете да контролирате количеството на храната, която консумирате?

3. Загубили ли сте повече от 6 кг тегло през последните 3 месеца?

4. Смятате ли, че сте с наднормено тегло, въпреки че другите казват, че сте с поднормено тегло?

5. Има ли мислене за храни/хранене, които доминират  или ви обсебват в живота Ви?

КЛЮЧ ЗА ВЪПРОСНИКА: The SCOFF Questionnaire

Скрининг въпросникът е полезен за оценка при съмнение за застрашеност от хранителни нарушения, където всеки положителен отговор (ДА) дава една точка.

След сумиране на общият брой точки:

Две или повече точки предполагат форма на хранително нарушение (ХН), което следва да се диагностицира допълнително по-задълбочено от специалист в сферата на хранителни нарушения или от психиатър.

ВНИМАНИЕ

Ако резултата ви от теста показва минимум 2 отговора ДА, ви предлагаме следните възможности за подкрепа:

  1. Да се свържете с Безплатната ни Линия за Анонимно Изслушване и Подкрепа на линка: https://tinyurl.com/yyhg5m5m;
  2. Да потърсите професионална подкрепа при сертифицирани специалисти в сферата на ХН на 2-та линка: https://tinyurl.com/yyqdcndx; https://tinyurl.com/y3tc5md4;
  3. Да си поръчате Задълбочена Онлайн Диагностика за Хранително Нарушение изпращайки имейл с Тема: Поръчка на Онлайн Диагностика на имейла на д-р Елисавета Павлова: elisaveta.pavlova.phd@gmail.com

Смъртността при заболяванията е 20% – по-висока дори от тази при зависимостите. Лечението през първите десет критични дни струва по 500-600 лв. на ден и може да се прилага само в университетските болници. 

Липсват достатъчно специалисти в страната, които са запознати с тежките хранителни разстройства и тяхното лечение. След изписването от болница младежите най-често се насочват към психиатрични отделения или болници, където се лекуват около 15 дни. За пълното им оздравяване обаче са необходими месеци специализирано лечение, което е изцяло за сметка на техните близки. 

Хората, боледуващи от булимия и анорексия, често се лутат с години, докато намерят обучен лекар, който да ги спаси. Някои от тези болни не доживяват това.

Екипът от специалисти към Асоциация Уникал организира Кампания “Превенция на Хранителни Нарушения Есен 2020”

Можете да бъдете полезни на себе си и вашите близки като научите повече за инициативите, ресурсите за подкрепа, инструментите за диагностика, статистиката за хранителните нарушения, терапевтичните подходи и възможностите за обучение за оказване на помощ на засегнатите лица и близките им.

Очакваме Ви да се Включите в Кампанията за Превенция на Хранителни Нарушения, Посредством Споделянето на Поста ни с Кръговете си от Приятели или Познати в Социалните Мрежи, на линка: https://tinyurl.com/yyvomery, Защото Споделянето е Грижа!

Благодаря за възможността да се обучавам в Академията!

Да е с мое темпо и в удобно за мен време, е чудесно. Така слушах, четях, обмислях и пишех.

Материалите, елегантно и ненатрапчиво, дават изключителна насока и ориентация в материята.

Н.Д.

София

Материалът е интересен, поднесен достъпно и лесно смилаем.

За мен най-ценното, което си взех е това, не съм сигурна, че мога да се нарека  още интуитивно хранеща се, но съм на път да стана такава. От самото начало – вече 3 месеца, следвам стъпка по стъпка принципите и правилата на Интуитивното Хранене.

М.Н.

Хасково

УНИКАЛ е официален международен клон и оторизиран обучителен партньор- Designated Educational Affiliate in Bulgaria на международната организация за професионалисти при хранителни нарушения iaedp™, с председател и член на борда на директорите към iaedp™ д-р Елисавета Павлова, която е и основател и обучител на УНИКАЛ.

Като курсисти на Асоциация УНИКАЛ, получавате изключителни възможности за професионално развитие и множество ползи. Станете партниьори в мрежата на Асоциация Уникал и академия “Емоции и Хранене”.

Запишете се, за да получавате новини за нашите събития и информационни бюлетини!

Обучител е д-р Елисавета Павлова, която е Основателка на Асоциация УНИКАЛ, д-р по Психология, Специалист при Хранителни Нарушения, лицензиран към Международната Американска Организация за ХН Професионалисти IAEDP, с над 12 год. терапевтично-консултативен опит в Канада и България и единствената в България- сертифициран професионален консултант в подхода „Интуитивно Хранене“ към Международната организация IE-PRO, притежаваща специален Лиценз от Американските Изследователски и Образователни Организации предоставили  част от семинарните обучителни материали в това обучение.

За контакт директно с д-р Елисавета Павлова, моля изпращайте имейлите си на: elisaveta.pavlova.phd@gmail.com
Тел. за връзка: 0897 621 607

*Поради високата ни ангажираност, предпочитаме да ни изпращате имейли!

При въпроси и за записване ни пишете имейл на: bia.unikal@gmail.com изпращайки и телефонният си номер за обратна връзка.

Запитвания и заявки относно обучения, уебинари и курсове за професионалисти и студенти, ни пишете на: student.unikal@gmail.com

При въпроси относно Партньорската ни мрежа, ни пишете на: unikaled@gmail.com

Тел. за връзка:  +359 897 621 607 или 0878-205 221

Сертификация и курсове. 

Leave a Reply